Horsewell bitfitter

PHONE:         +32478037774

E-MAIL:         info@horsewell.be

ADRES:            Erembodegem

Bit & Bridle Fitting & Sportmassages

FAQ

Hoe maak ik een afspraak?

Heel simpel! Via de knop “Boek een afspraak” kan je de beschikbare data en uren voor consults raadplegen en bekijken welke data jou schikken. Je kiest de datum, selecteert welke consult(s) je wilt, vult al je gegevens in en verzendt je aanvraag. Nadien zal je van mij een bevestigingsmail krijgen met het precieze uur. Pas na het ontvangen van je bevestigingsmail is je afspraak definitief.

Welke accommodatie heb ik nodig?

Voor de sportmassages heb je een plek nodig waar je paard rustig en droog vastgebonden kan staan. Bij voorkeur dus een poetsplaats, voor de stal, … Voor de bewegingsanalyse vooraf volstaat een stukje piste of (droog) weiland waarop je kan longeren.

 

Voor een bit en/of bridle fitting, moet je paard enerzijds ergens rustig vastgebonden kunnen staan en anderzijds moet je over een locatie beschikken waar je minstens de drie gangen (stap, draf, galop) bereden kan tonen. Verwittig mij tijdig als je omwille van weersomstandigheden (bv. bevroren of onder water gelopen piste) een consult niet kan laten doorgaan of wil verplaatsen naar een andere locatie (bv. binnenpiste in de buurt).

Hoe verloopt een sportmassage?

Een sportmassage verloopt in 5 fases:

  1. Intake: ik stel jou een aantal vragen over je paard om een idee te krijgen wat jullie doen, welke discipline jullie beoefenen, hoe intensief je traint, wat de problemen zijn, …
  2. Bewegingsanalyse: ik vraag je om je paard aan de hand te laten stappen, achterwaarts te gaan en aan de longe te stappen, draven en galopperen. Ik analyseer het bewegingspatroon van je paard, daaruit kan ik namelijk al veel informatie halen van eventuele lichamelijke ongemakken.
  3. Palpatie: ik bekijk en voel wat de algehele conditie van je paard is en of er issues in bepaalde zones zijn. Deze worden genoteerd zodat ik bij een opvolgconsult kan kijken of er verbetering is.
  4. Behandeling: ik maak de spieren van je paard los door middel van massagetechnieken en mobilisaties. Eventuele “trigger points” worden aangepakt.
  5. Nabespreking en advies: ik bespreek met jou wat de aandachtspunten waren en geef je een advies hoe je de training terug kan hervatten. Soms geef ik je ook gerichte oefeningen mee, voor tijdens de training, wortelstretches, …

Een eerste consult duurt ongeveer 2 uur. Een opvolgconsult (6 à 8 weken na een eerste consult) duurt ongeveer 1,5 uur.

Kan ik rijden voor en/of na een sportmassage?

Je kan rijden voor een sportmassage als je paard op het moment dat het consult start, droog is en rustig ademhaalt. Als ik in de namiddag of avond langskom, kan je je paard bijvoorbeeld in de ochtend nog makkelijk even rijden.

 

Na een sportmassage adviseer ik meestal 1 à 2 dagen rust, zeker na de eerste behandeling. Zo heeft het paard voldoende tijd om de behandeling rustig te verwerken. Na 2 dagen rust, kan je het paard 1 à 2 keer licht werken (niet bijgezet aan de longe, losrijden, …) Daarna kan je weer je normaal trainingsschema opnemen. Naarmate ik een paard vaker behandel, verwerkt een paard een behandeling steeds sneller, en kan de rust periode na een behandeling dus ook ingekort worden. Paarden die regelmatig gemasseerd worden kunnen zelfs de dag voor een wedstrijd gemasseerd worden om optimaal te presteren.

Hoe verloopt een bit en/of bridle fitting?

Een bit/bridle fitting verloopt in fases:

  1. Intake: ik stel jou een aantal vragen over je paard om een idee te krijgen wat jullie doen, welke discipline jullie beoefenen, hoe intensief je traint, wat de problemen zijn, …
  2. Check-up: ik bekijk je paard en check zijn mond op gevoelige plekken, wondjes, …
  3. Losrijden: je gaat losrijden met je eigen bit en hoofdstel. Zo kunnen jullie starten met een “vertrouwd” gevoel en even rustig opwarmen.
  4. Fitting: we proberen een aantal andere bitten/hoofdstellen en kijken wat de reactie is van je paard en hoe jij dit ervaart.
  5. Nabespreking en bestelling: we bespreken wat voor jou en jouw paard het fijnste gevoel gaf. Je kan na een consult dit bit of hoofdstel meteen bestellen. Twijfel je nog? Je hebt de mogelijkheid om een bit of hoofdstel na een consult nog 7 dagen uit te testen (zie vraag 7)

 

Een trens of hoofdstel fit duurt ongeveer 1,5 à 2 uur.

Een stang en trens fit duurt ongeveer 2 à 2,5 uur.

Kan ik mijn instructeur/instructrice meebrengen naar een fitting?

Jazeker, graag zelfs! Een extra paar ogen ziet vanaf de grond altijd meer. Bovendien kent hij/zij jullie als combinatie door en door, en weet hij/zij wat jullie werkpunten zijn. Zijn/haar visie op de zaak kan een waardevolle aanvulling zijn.

Hoe kan ik betalen?

Je betaalt na je consult. Dit kan cash (bij voorkeur gepast) of met de Bancontact app/Payconiq. Als je met de app wil betalen, moet je deze op voorhand installeren en met je kaartlezer activeren!

Kan ik een bit/hoofdstel testen?

Ja, je kan een bit of hoofdstel na afloop van een fitting 1 week (7 dagen) testen. Je betaalt dan ter plaatse op het consult het volledige aankoopbedrag van het bit of hoofdstel, zorg dus dat je genoeg cash bij de hand hebt of een geactiveerde betaalapp.

Na afloop van de testperiode heb je de keuze of je het bit/hoofdstel houdt of niet.

Wil je het bit/hoofdstel houden, dan worden er verder geen kosten aangerekend.

Wens je het bit/hoofdstel niet te houden, dan dien je het product binnen de testperiode van 7 dagen terug te sturen. Als het bit/hoofdstel ten laatste 7 dagen na het consult verzonden is, krijg je het betaalde aankoopbedrag -10% terug gestort. Er wordt 10 percent afgehouden voor het testen van het bit en de slijtage die het daarbij ondergaat. Het bedrag wat afgehouden wordt krijg je wel in een tegoedbon die je kan gebruiken naar keuze voor een sportmassage, bit/bridle fitting, aankoop bit, … Bestel je het geteste bit of hoofdstel onmiddellijk na het terugsturen (in een andere maat, uitvoering, …) dan worden er geen kosten in rekening gebracht.

Hoe stuur ik een testbit terug?

Wanneer je een bitje of ander product terugstuurt, vragen we dat je altijd kiest voor een verzekerde verzending. Bij BPost kan een pakketverzekering voor €1,20. Indien een pakje verloren is, en niet verzekerd werd, rekenen we dit aan.

Wat zijn de verplaatsingskosten?

Ik kom altijd bij jou op stal of aan huis langs.

Reiskosten: €5 per begonnen kwartier heen en terug van/naar postcode 9080 Lochristi.

Vanaf twee paarden op dezelfde locatie halveert deze kost, vanaf drie paarden op dezelfde locatie vervalt deze kost.

Spreek dus zeker af met stalgenootjes!