Horsewell bitfitter

PHONE:         +32478037774

E-MAIL:         info@horsewell.be

ADRES:            Erembodegem

Bit & Bridle Fitting & Sportmassages

Image Alt

Bitfitting

Bitfitting

Wanneer is een bitfitting aangeraden?
• Je paard is heel onstabiel in zijn aanleuning tijdens het rijden
• Je paard gooit zijn tong uit de mond/over het bit of opent steeds zijn mond
• Je ervaart problemen in de aanleuning of wil deze verbeteren
• Je wil gewoon een bit dat goed past voor je paard
• Je wil (voor het eerst) overstappen op stang & trens

Hoe verloopt een bitfitting?
Ik onderzoek de mond van je paard en bekijk wat de problemen zijn met je huidige bit. Op basis van mijn bevindingen selecteer ik een aantal bitjes die we vervolgens gaan uitproberen. Momenteel heb ik meer dan 50 trensen in mijn aanbod, we vinden dus zonder twijfel wel iets dat past! Een bitfitting is zonder aankoopverplichting, maar na afloop van de consult heb je de mogelijkheid om het bit bij mij meteen aan te kopen of nog 7 dagen (of 21 dagen) te testen als je nog twijfelt.

Kan ik een bit testen?
Je kan een bit na afloop van een fitting 1 week (7 dagen) testen. Je betaalt dan ter plaatse op het consult het volledige aankoopbedrag van het bit, dit geldt als waarborg voor het bit. Zorg dus dat je genoeg cash bij de hand hebt of een geactiveerde betaalapp. Je kan het bit 2 weken extra (dus in totaal 3 weken) testen voor een supplement van €30. Geef dit gerust aan tijdens je bitfitting of laat dit tijdig voor afloop van je eerste testperiode (7 dagen) weten. Na afloop van de testperiode heb je de keuze of je het bit houdt of niet. Wens je het bit niet te houden of wens je een ander bit te testen, dan dien je het testbit binnen de testperiode van 7 dagen terug te brengen of terug te sturen. Bij ontvangst van het testbit in goede staat (schoongemaakt, in dezelfde staat als het bit werd ontvangen, normale gebruiksschade is toegestaan) wordt het bedrag van het bit gecrediteerd. Bij schade aan het testbit zal een gedeelte dan wel het volledige bedrag ingehouden worden, naargelang de schade.

Hoe langt duurt een bitfitting?

Bitfitting trens: voorzie in totaal ongeveer 2 uur, waarvan +- 1 uur rijden
Bitfitting stang & trens: voorzie in totaal ongeveer 3 uur, waarvan +- 1,5 uur rijden

Wat kost een bitfitting?
Bitfitting trens: 95 euro
Bitfitting stang & trens (dubbele bitten, voor hogere niveaus dressuur): 125 euro

Merken

Mijn aanbod bitten bestaat momenteel uit onderstaande merken. Dit zijn merken die elk hun eigen specifieke modellen hebben ontwikkeld en steeds een heel goede prijs-kwaliteit bieden. Mijn aanbod is steeds in ontwikkeling, dus volg zeker ook onze instagram & facebook pagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe toevoegingen aan ons assortiment!

FAGER

Eén van mijn favoriete merken is het Zweedse merk Fager. Deze innovatieve en handgemaakte bitten zijn ontwikkeld in samenspraak met dierenartsen en gaan bij elk model uit van de specifieke anatomie van een bepaald type paard. Hierdoor is er altijd wel een model dat voor jouw paard geschikt is. De bitten van Fager zijn gemaakt van sweet iron of titanium en zijn met veel verschillende soorten ringen verkrijgbaar, waardoor we het bit echt op maat van jouw paard kunnen aanpassen. De prijzen van Fager bitten variëren tussen 95 en 165 euro voor trensen en  140 of 180 euro voor stangen. De standaard trens bitten van Fager zijn 95 euro (sweet iron) en 129 euro (titanium).
Laat de prijs je niet afschrikken, deze bitten zijn hun geld dubbel en dik waard. Probeer het en “feel the Fager magic”! Ik heb alle mondstukken waar je officieel dressuur mee mag starten in het aanbod, dus enkel mondstuk Alexander/angelica en Wilma/Walter (en de Ijslanderbitten) heb ik niet.

TRUST

Dit Nederlandse merk is inmiddels ook een gevestigde waarde in de wereld van de bitten. Alle bitten worden ontworpen, ontwikkeld en vervaardigd in Nederland. De TRUST bitten zijn beschikbaar in 3 materialen, 20 mondstukken en 31 kaakstukken. Zo zijn er oneindig veel combinaties te maken. Vooral de lijn met de witte kunststof bitten (Inno-Sense) die in 3 verschillende niveaus van flexibiliteit/hardheid verkrijgbaar zijn, vind ik erg fijn om mee te werken. Sinds kort zijn deze ook in een dunnere (15mm dikte) variant verkrijgbaar, die super past in de kleine mondjes van de moderne paarden van tegenwoordig. Daarnaast heeft de sweet iron lijn ook een heel uitgebreid gamma aan mondstukken. De blauwe coating op deze bitten gaat nagenoeg meteen bij gebruik roesten, deze roest geeft een zoete smaak af (vandaar de naam “sweet” iron) waardoor paarden deze bitten makkelijker aannemen en meer gaan schuimen.

Trensen: 75 tot 170 euro
Stangen: 150 of 160 euro

SPRENGER

Sprenger is al jarenlang de betrouwbare partner op het gebied van paardenbitten. Deze Duitse bittenmaker werkt vanuit de anatomie van het paard. Aan de hand van deze visie blijft Sprenger zich ontwikkelen op het gebied van materiaal, pasvorm en type bit, zodat er voor elk type paard een passend bit verkrijgbaar is. Uitgangspunt is een goede verbinding tussen de hand en de paardenmond en een fijne aanname van het bit. Vooral met de Novocontact-lijn behaal ik uitstekende resultaten bij paarden met een heel gevoelige mond.
Trensen: 70 tot 185 euro
Beschikbare modellen trens: KK Ultra – KK Ultra RS Dynamic – Novocontact  – WH Ultra – Satinox – Max Control – Turnado
Stangen: 220 tot 280 euro
Beschikbare modellen: HO – Bemelmans – HS – Novocontact

NIEUW! Sprenger bracht recent een volledig nieuwe, budgetvriendelijke lijn uit: de Satinox-lijn. Het gesatineerde RVS mondstuk met zijn matte oppervlak van de Sprenger Satinox ziet er bijzonder elegant uit en zorgt voor een aangenaam gevoel op de tong. Het Satinox-assortiment biedt een uitgebreide selectie van modellen voor alle soorten paarden, disciplines en trainingsniveaus, waardoor een interessant basisassortiment ontstaat in een betaalbare prijsklasse. De mondstukken zijn verkrijgbaar in enkel- en dubbelgebroken of als Mullen Mouth trens, alsook een assortiment dressuurstangen.
Satinox Trens: 40 tot 60 euro
Satinox Dressuurstang: +- 140 euro

NEUE SCHULE

De innovaties en nieuwe ontwerpen van Neue Schule worden gedreven door de behoeften van paard en ruiter. Deze holistische aanpak vertegenwoordigt de “nieuwe school” in bit design filosofie. Een complexe set van ontwerpvoorwaarden ontstaat wanneer vriendelijke, maar betrouwbare controle is vereist van een bit dat goed past bij de mond van het paard in kwestie. Neue Schule zet state-of-the-art engineering technieken in om dit ontwerp te ontwikkelen en te vertalen vanuit een computersysteem naar een afgewerkt bit, dat in staat is om de prestaties te leveren die klanten nodig hebben. Het zachte goudkleurige materiaal wordt door veel paarden makkelijk aangenomen, omdat het sneller opwarmt dan reguliere metalen materialen. Stuk voor stuk zijn dit bitten met een uniek design en specifieke inwerking. Vooral de Turtle-Top en Turtle-Tactio bitten behoren door hun unieke en ongeëvenaarde design tot mijn persoonlijke favorieten!

Trensen: 138 tot 260 euro
Beschikbare modellen: Starter – Tranz Angled – Team Up – Verbindend – Turtle Top – Turtle Tactio
Stangen: 235 euro
Beschikbare modellen: Starter – Aachen – Slimma – Thoroughbred – L’hotte

BR

De bitten van BR zijn budgetvriendelijke opties en zijn daardoor bijvoorbeeld ideaal als bitje om mee te starten.
We hebben volgende lijnen in het assortiment:

  • Soft Contact: Dit zijn goudkleurige bitten uit Cuprigan, een lmetaallegering op basis van koper. Samen met de anatomische vormgeving, zorgt dit materiaal ervoor dat paarden het bit makkelijk aannemen en een zachte aanleuning krijgen. Ideaal voor jonge paarden of voor paarden die meer contact moeten aannemen. Prijzen variëren van 30 tot 75 euro.
  • Sweet Iron: Deze bitten hebben dezelfde anatomische vormgeving als de soft contact lijn, maar zijn gevaardigd uit massief metaal met een blauwe sweet iron coating. Deze coating gaat bij gebruik roesten, wat voor paarden een zoete smaak geeft waardoor ze het bit makkelijker aannemen en schuimen. Vooral de “Magic System” bitten uit deze lijn vind ik erg fijn, deze hebben een blokkeer-functie waardoor ze inwerken als een ongebroken stang wanneer de druk verhoogt. Prijzen variëren van 45 tot 60 euro
  • Combo Comfort: Bitten vervaardigd uit wit flexibel kunststof materiaal. Vooral de ongebroken bitten van deze lijn vind ik een fijn budget vriendelijk alternatief voor de Trust Inno sense bitten. Prijzen variëren van 25 tot 45 euro.

ACAVALLO

Erg opvallend zijn de blauwe plastieken bitten van Acavallo. Dit zijn ongebroken bitten met een uniek design in de bitringen. Ik heb hiervan enkel de sensitive in strock, de gladde versie zonder kartels. (30 euro). Verder heb ik ook de gekende bitringen (in 2 modellen) en kinketting- en pollbeschermers van Acavallo in het drukverdelende gel-materiaal. Ideaal als je net even wat extra bescherming nodig hebt op bepaalde plekken. (Prijzen 11 tot 21 euro)