Horsewell bitfitter

PHONE:         +32478037774

E-MAIL:         info@horsewell.be

ADRES:            Erembodegem

Bit & Bridle Fitting & Sportmassages

Aanbod

Bitfitting

Wanneer is een bitfitting aangeraden?
• Je paard is heel onstabiel in zijn aanleuning tijdens het rijden
• Je paard gooit zijn tong uit de mond/over het bit of opent steeds zijn mond
• Je ervaart problemen in de aanleuning of wil deze verbeteren
• Je wil gewoon een bit dat goed past voor je paard
• Je wil (voor het eerst) overstappen op stang & trens

Hoe verloopt een bitfitting?
Ik onderzoek de mond van je paard en bekijk wat de problemen zijn met je huidige bit. Op basis van mijn bevindingen selecteer ik een aantal bitjes die we vervolgens gaan uitproberen. Momenteel heb ik meer dan 30 trenzen in stock, we vinden dus zonder twijfel wel iets dat past! Een bitfitting is zonder aankoopverplichting, maar na afloop van de consult heb je de mogelijkheid om het bit meteen aan te kopen of nog 7 dagen te testen als je nog twijfelt.

Kan ik een bit testen?
Je kan een bit of hoofdstel na afloop van een fitting 1 week (7 dagen) testen. Je betaalt dan ter plaatse op het consult het volledige aankoopbedrag van het bit of hoofdstel, zorg dus dat je genoeg cash bij de hand hebt of een geactiveerde betaalapp. Na afloop van de testperiode heb je de keuze of je het bit/hoofdstel houdt of niet. Wil je het bit/hoofdstel houden, dan worden er verder geen kosten aangerekend. Wens je het bit/hoofdstel niet te houden, dan dien je het product binnen de testperiode van 7 dagen terug te sturen. Als het bit/hoofdstel ten laatste 7 dagen na het consult verzonden is, krijg je het betaalde aankoopbedrag -10% terug gestort. Er wordt 10 percent afgehouden voor het testen van het bit en de slijtage die het daarbij ondergaat. Het bedrag wat afgehouden wordt krijg je wel in een tegoedbon die je kan gebruiken naar keuze voor een sportmassage, bit/bridle fitting, aankoop bit, …
Bestel je het geteste bit of hoofdstel onmiddellijk na het terugsturen (in een andere maat, uitvoering, …) dan worden er geen kosten in rekening gebracht.

Hoofdstelfitting

Wanneer is een hoofdstelfitting aangeraden?
• Geen enkel hoofdstel lijkt te passen, de bakstukken zijn vaak te lang en de neusriem weer te smal.
• Je paard is stug in de kaak en is moeilijk nageeflijk.
• Je paard mist wat stabiliteit in het rijden.
• Je wil gewoon een hoofdstel dat netjes past voor je paard.
• Je wil een hoofdstel volledig naar jouw smaak samengesteld.

Hoe verloopt een hoofdstelfitting?
Ik bekijk jouw paard en zijn hoofd, bepaal wat zijn gevoelige zones zijn en welke modellen passend zijn voor je paard. In overleg stellen we een hoofdstel samen naar jouw wensen én die van je paard. Ik werk uitsluitend met losse onderdelen, zodat ik steeds een perfect passend hoofdstel kan aanmeten. Ik heb verschillende merken, modellen en types mee die je vervolgens ook kan uitproberen.

Sportmassages

Wanneer is een sportmassage aangeraden?

  • Je paard voelt niet helemaal fit en soepel in zijn lijf aan
  • Je paard is soms lastig in het rijden, galoppeert moeilijk aan, loopt niet goed door, …
  • Je paard heeft veel tijd nodig om op te warmen bij het rijden
  • De passen van je paard zijn kort en/of onregelmatig
  • Je wil zorgen dat je paard in optimale conditie is
  • Je wil je paard na een lange winter- of blessurestop weer opnemen en hem daarbij ondersteunen
  • Je hebt een belangrijke (meerdaagse) wedstrijd waar je naartoe traint en drijft hiervoor de training op

Wat doet een sportmasseur?
Door middel van een sportmassage maak je de spieren van je paard die strak zitten terug los, verhelp je lokale pijnlijke punten en stimuleer je de bloedsomloop waardoor de afvoer van afvalstoffen bevordert wordt. Regelmatige sportmassages houden je paard, soepel in zijn lijf zodat hij ruim en zonder last kan bewegen. Dit is nuttig voor wedstrijdpaarden in alle disciplines aangezien zij onder invloed van training en stress makkelijker spierstijfheid oplopen, maar evenzeer zijn recreatiepaarden hierbij gebaat. Elk paard (net zoals elke mens) doet wel eens een verkeerde beweging, is niet helemaal perfect symmetrisch en ontwikkelt dus bepaalde compensatiepatronen om deze asymmetrieën te gaan opvangen. Paarden zijn meesters in compensatie en gaan pas bij erge pijn uiterlijke symptomen daarvan vertonen. Beter is dus om het niet zo ver te laten komen en blessures te vermijden. Door je paard regelmatig door een sportmasseur te laten checken, zorg je dat compensatiepatronen worden doorbroken en je paard terug moeiteloos kan bewegen.